www.idatallhed.se - Angel Wing Heart

Ha inte hunden lös om du inte kan hantera det!

Inlägget publicerades den 2012-04-17 kl: 10:18:07
Kategori Övrigt om hundar, 1 kommentarer
Kan ni tro era öron, jag ligger sjuk IGEN! Det är fan inte klokt alltså. Men för att prata om något annat så fick jag lov att skälla ut min granne i förrgår. Hon har alltid hunden lös, med ungefär NOLL KOLL på vad den gör. Den har nu på kort tid hunnit bajsa på våran altan, lera ner mina kläder, försökt ta sig in i mitt vardagsrum, flygit på min kompis hund Kuta som har varit hos mig, TVÅ GÅNGER SAMMA DAG!

Jag kommer och går med Tindra och Kuta, hennes hund (dessutom en hane) kommer och flyger rakt på Kuta. Gåt får kämpa för att hålla i sär alla andar eftersom att ägaren till denna hund inte syntes till direkt.

Jag säger ifrån att dom borde hålla hunden kopplad om dom inte har koll. Sen hinner jag, efter dom hämtat hunden, gå ca 50meter innan den IGEN kommer flygandes mot kuta. Där står jag i säkerligen fem minuter och försöker hålla den hunden borta och samtidigt styra dom två jag själv hade med mig.

När jag sen inser att ingen ägare verkar komma så fick jag gå och fösa deras hund frammåt, mot där dom bor och DÅ möter jag ägaren och säger att dom förfan får ha koll på hundjävulen. Jag var inte glad och ÄR INTE GLAD då människan ALLTID har sin hund lös fortfarande.

Det är okej att ha sin hund lös, men absolut inte på ett tätt bostadsområde där det finns hundrädda barn och människor, handikappsboende om man då inte kan ha koll på sin hund. Den hunden gör det den själv vill och ägarna bryr sig knappt,

Jag frågade henne när hon väl mötte mig "vart fan var du under dom fem minuter som jag stod och försökte lära din hund att gå hem.." hennes svar på det var att hon var ju tvungen hämta ett koppel inne först. Men NEJ!!!! HÄMTA HUNDEN FÖRE, den hade ju ändå ett halsband på sig...

Jaja, slutpratat om det! Koppla din hund om du inte har någon bli på den! Nu ska jag lägga mig och kurrera mig. Förresten så är de klart att man måste kunna öva hunden att vara lös, men de kan man göra på andra ställen och andra sätt än mitt i ett bostadsområde på det sättet.
Mia
Skriven den 2012-04-17 kl: 19:37:23 » http://www.odjuren.n.nu
Vilka dårar de finns!!!

Nog för att mina hundar alltid är lös när dom går o snabbkissar, men vi bor 6st på gården, inklusive barn, och mina hundar går alltid utanför gården uppe i skogen o kissar o bajar.. Dom kan leva om som fan ibland, men jag har alltid koppel med mig ifall de skulle få för sig något...