www.idatallhed.se - Angel Wing Heart

Designarbetet tar knäcken på mig.. PÅ RIKTIGT!

Inlägget publicerades den 2011-09-24 kl: 22:16:55
Kategori Dagboken, 12 kommentarer
Efter ett x antal timmars långt samtal med finaste Mia så har jag fått ventilera mina känslor om allt från rutiner till min blogg. Jag har under en lång tid känt mig missnöjd med både utseénde och inehåll på min blogg av den enkla anledningen att den inte representerar mig på det sätt som jag egentligen vill.

Anledningen till att det är så beroer inte på att jag inte skriver det jag vill skriva, utan de beror helt enkelt på att det som en gång var en rolig grej blev en stor press och tog tiden att skriva, dikta och driva min blogg för vad den skulle vara ifrån mig.

Jag skriver ju lixom om min vardag, men mer än så blir det inte för att jag hinner inte skriva långa inlägg om det jag känner, tänker och tycker... på grund av allt detta bloggdesignarbete!

Missuppfatta mig inte nu. För jag verkligen älskar att göra bloggdesign, det är roligt men inte när det blir en press och när de tar så mycket tid att jag tappar mina andra kreaktiva förmågor eller när de bryter mina rutiner i övrigt. Just nu får jag mejl DAGLIGEN om designbeställingar, hur man ändrar profilbild eller vad det kan tänkas vara. Dagligen frågar folk mig om hjälp och skickar mejl "hej, det här skulle jag vilja ha hjälp med. kan du hjälpa mig, i så fall är min inloggning....."

Plötsligt så går ALL min datortid åt till att göra andra människor glada. Jag då? vart försvann prioriteten av mig själv i allt? Jag kan sitta i timmar och slita med jobb för att andra ska bli nöjd för en snittsumma på 10-20kr i timmen. Vissa designbeställningar är så oerhört roliga att göra medans vissa är så otroligt fast i exakt vad dom vill ha och i sånna situationer är det inte roligt längre för då blir det en press och en hemsk stress.

Jag vill inte döda mitt intresse med att göra det roliga till en enda stor stressfälla, jag vill ha min krekativa sida vid fullständigt liv och syssla med det när jag vill göra det.

Designbeställningarna krockar med övriga saker som jag behöver göra och ju mer beställningar jag får, ju längre tid tar varje design att göra för att jag upplever en stress för den designen som väntar näst på tur att få bli gjord. I och med mina svårigheter med rutin så orsakar även denna designstress en ökad svårighet i rutinerna för att de krävs mer tid än det som var planerat.

Min blogg uppdateras sällan och när den gör det så är de allt annat än de intressanta som min blogg en gång repressenterade. Nu skriver jag bara vad jag gjort, hur stressad jag känner mig och hur tråkigt mitt bloggande känns. Jag har inte tid för att blogga när jag gör så mycket designer men då känner jag en förpliktelse om att förklara för er att jag är stressad så ni inte undrar vad som händer när jag plötsligt inte skriver... Då blir bloggen också en press!

DÄRFÖR har jag nu beslutat mig för att min blogg i fortsättningen ska få presentera det jag egentligen vill. Det ska inte bara skrivas för att jag känner mig tvungen för eran skull och framförallt så vill jag få tillbaka min tid att skriva om det som jag just nu inte hinner ens tänka på.. Den tiden ska jag få tillbaka genom att åtminstone för ett tag framöver lägga ner min designverksamhet.

Jag kommer alltså INTE att göra designer på beställning utan jag kommer att göra designer när jag själv känner för det och kom jag kommer göra designer som jag själv känner för att göra dom. Därmed kommer det bli mer tid över för mig att göra annat som jag tycker om och kombinera det i lagom mängd med lite bloggdesigner då och då.

Mina designer kommer jag att lägga ut som färdiga mallar att köpa och kanske nångång ibland en tävling på min blogg. Självklart så kommer jag slutföra det jobb som nu står på kö. Även dom som ställt sig på kö men inte betalat än. Men efter det så kommer jag inte orka med massa beställningar just nu.

Jag ska rensa ut en hel del i min blogg även om jag vet att nya läsare gärna vill ha ett arkiv att gå tillbaka i men just nu skiter jag i det för att som jag sa så vill jag göra bloggen till det JAG vill ha den till, göra bloggen till det den var skapt för och göra bloggen till det som representerar mig, mitt liv och mina åsikter på ett bra sätt.

Bilder, hundarna, min familj, mina känslor, det som gjort mig till den jag är och självklart min populära sex och samlevnads kategori. Hur många av mina läsare kan EGENTLIGEN beskriva mig utifrån det dom ser i min blogg.. och då menar jag beskriva mig korrekt. Finns de nånting i min blogg som visar mitt intresse för att skriva dikter, fotografera och läsa tillexempel? NEJ!

Det första man ser när man kommer in hos mig är DESIGN, DESIGN och åter DESIGN! Vilken automatiskt gör mig till Ida - bloggdesignaren. 90% av alla mina kommentarer handlar om design och frågor kring det ämnet. Och 50% av alla dom nittio precet som jag nämnde tar mig för givet.. Tar alltså för givet att jag ska hjälpa, jag ska fixa och jag kommer besvara ALLA designfrågor som dom har.

Eftersom jag är en snäll människa så försöker jag besvara de mesta som jag kan tänkas hinna och DÄR försvinner ytterligare den tiden som jag från börja så fint la ner på att presentera mig själv för världen genom min blogg.

Inte Ida - bloggdesignaren. Utan snarare Ida - hon med kloka åsikter, en god syn på livet med en god kreaktiv sida med intresse för familj, hundar, foto och livets möjligheter. Jag är ju en tänkare :) Men nu på sista tiden har det varit så mycket designjobb så allt det jag annars är har gömt sig bakom masken av design. Design är en del av mig men de kräver för mycket just nu!

så här med förklarar jag min designverksamhet för STÄNGD! Den lilla öppna delen som kommer finnas är delar av det jag gjort och även det jag kommer göra som kommer att få finnas som färdiga mallar att köpa. SJÄLVKLART får ni komma med förslag på olika teman för rätt som det är kanske just ditt förslag kommer och DÅ är de bara för dig att slå till med en köp.

Min blogg är min, för min skull så därför vill jag att den ska fortsätta vara det! eller snarare BLI DET PÅ NYTT IGEN! :)

Jag kommer i mån av tid, när alla mina beställningar är klara att fixa min egen blogg och jag kommer ta bort en hel del gamla grejer och göra bloggen mer tydlig för vad den ska vara. Jag har ju aldrig tid att göra en design som är välplanerad för mig själv och som är JAG för att alla andras sidor blir en högre prioritering när det kommer in beställning efter beställning! :)

Skönt att få det sagt och framförallt skönt att jag själv insett att det är designverkstan som tar min inspiration från bloggen. Jag vill inte säras från min blogg som e gång var de roligaste...

Ha en fin kväll!
Kramar från mig.. Ida - hon som hittat den brustna tråden till sin blogg och därmed lagat den ;)
Mia
Skriven den 2011-09-24 kl: 22:40:36 »
GO GIRL - superbra och det viktigaste är ju att du mår bra, känner att det är bäst för dig och minimerar stressen och känner att du räcker till både för internet och annat! <3
Mizca
Skriven den 2011-09-25 kl: 09:01:06 » http://www.mizca.se
Jag tycker du gör helt rätt. Du är grym på dina designer men du måste ta tid till dig själv, iosf har du själv valt att göra designers och vi vet ju hur många det är som inte själva kan men ändå måste du ta det lugnt och få tid till dej och det som inte gör dej påverkad av stressen.Du gör helt rätt med att ligga lågt nu, du måste ta vara på dej!

Många kramar.
sara
Skriven den 2011-09-25 kl: 10:49:19 » http://systrarnarobles.blogg.se/
sv:okej tack. :)

du skulle inte kunna hjälpa oss fixa så den blir svart och man ser den? då den är där man jag förstår inte hur jag får den svart. :)
Rebecca - Minaguldkorn
Skriven den 2011-09-25 kl: 13:14:25 » http://minaguldkorn.blogg.se/
SV: Förstår att du har mycket att göra. Men jag ska göra ett försök själv, tackar så mycket för tipset du gav mig.. Ska se om jag klarar av det :)Kram
Mizca
Skriven den 2011-09-25 kl: 18:57:50 » http://www.mizca.se
Svar: Jag förstår dig, har man inte pengar så gör man mycket för att få in några slantar så man klarar sig. Jag gör så via Tradera ibland.

Men som jag skrev, du måste tänka på dig själv också. Du är jävligt givmild och generös och vad jag förstått är du en person som gärna låter andra gå före dig själv, det beundrar jag verkligen, men någon gång tar det stopp och då måste man stanna upp och tänka på sig själv i första hand!Jag är otroligt tacksam för designen och jag älskar den verkligen, fått massa kommentarer om hur fin den är så ta åt dig, verkligen!
Sara
Skriven den 2011-09-25 kl: 19:04:07 » http://systrarnarobles.blogg.se/
Sv; jätte snällt! Man kanske kan sätta den över headern? :)
Mizca
Skriven den 2011-09-25 kl: 19:20:46 » http://www.mizca.se
Svar: Det var så lite så, menade varenda ord!
sara
Skriven den 2011-09-25 kl: 20:28:49 » http://systrarnarobles.blogg.se/
sv; vilken tur. :) och du kunde hjälpa oss om några dagar?* :)
sara
Skriven den 2011-09-25 kl: 22:53:51 » http://systrarnarobles.blogg.se/
sv: självklart. :)
robin
Skriven den 2011-09-26 kl: 15:19:08 » http://grahnn.blogg.se/
det tar sin "lilla" tid =)
robin
Skriven den 2011-09-26 kl: 17:31:50 » http://grahnn.blogg.se/
låter jobbigt =)
emilia
Skriven den 2011-09-26 kl: 20:11:31 » http://emilialarssonnn.blogg.se/
kommer du inte ens fixa det du skulle fixa med kommentarsrutan och bara lite små pyssel på min blogg? har väntat efter en fin bloggdesign och tagit 'bloggpaus' i väntan på en finare..